Na tento základní kuřecí salát je nejvhodnější použít pečená stehna nebo prsa posypaná bazalkou nebo rozmarýnem.
Příprava
- Příprava: 5 minut
- Doba vaření: 5 minut
- Celkem: 10 minut
- Počet porcí: 2
Ingredience
- 1/2 šálku blanšírovaných plátků mandlí
- 1/2 šálku majonézy
- 1 lžíce citrónové šťávy
- 1/4 lžičky mletého černého pepře
- 2 šálky nakrájeného vařeného kuřecího masa
- 1 nakrájený stonek celeru
Postup
- Mandle vložíme do pánve. Opékáme je na středním ohni za častého míchání a dáváme pozor, protože se mohou snadno spálit.
- Ve střední misce smícháme majonézu, citrónovou šťávu a pepř.
- Majonézovou směs smícháme s kuřecím masem, opečenými mandlemi a celerem.
Tipy
- Tento salát je vhodné servírovat např. s pita chlebem nebo půlkou avokáda. Můžete ho také srolovat do tortilly na wrap nebo podávat teplý v quesadille.
- Přidat můžete také různé čerstvé bylinky, např. petržel, pažitku, bazalku nebo estragon.
- Čerstvé hroznové víno dodá salátu šťavnatou chuť. Přidáním nakrájených jablek a vlašských ořechů vytvoříte variaci na salát Waldorf.
- Větší jídlo z tohoto salátu vytvoříte, pokud přidáte vařené těstoviny.
- Salát skladujte ve vzduchotěsné nádobě v lednici. Takto by měl vydržet 3-5 dní.