westernova-omeleta

Připravte si tuto bohatou omeletu jako v klasickém westernu. Následující suroviny vám vystačí na celkem 4 porce.

Ingredience

  • 12 velkých vajec
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř
  • 55 g másla
  • 1/2 zelené papriky nakrájené na 1 cm kostičky
  • 1/2 červené papriky nakrájené na 1 cm kostičky
  • 175 g vařené šunky (vcelku), nakrájené na kostičky o průměru 1 cm
  • 4 jarní cibulky, nahrubo nakrájené
  • 50 g strouhaného sýra, například čedar nebo gouda (volitelné)

Postup

  1. V malé misce rozšlehejte 3 vejce a lehce je osolte a opepřete a dejte stranou.
  2. Na malé nepřilnavé pánvi s těsně přiléhající pokličkou rozehřejte na středním plameni 3 lžíce másla. Přidejte papriky a přikryté je bez míchání vařte, dokud nezměknou, asi 3 minuty.
  3. Odkryjte pokličku a zvyšte teplotu na středně vysokou. Přidejte šunku a jarní cibulku a za častého míchání vařte, dokud nejsou horké, asi 1 minutu. Směs přendejte do mísy.
  4. Na pánvi na středním ohni rozpusťte kousek zbylého másla o velikosti oříšku. Když pěna ustoupí, přidejte 1/4 směsi paprik. Vlijte rozšlehaná vejce a za stálého míchání vařečkou smažte, dokud nejsou tak akorát hotová, asi 30 sekund.
  5. Vypněte oheň a uhlaďte horní část omelety tak, aby rovnoměrně pokryla vnitřek pánve. Pokud používáte sýr, posypte omeletu asi 2 lžícemi. Nechte 30 sekund odpočívat, dokud omeleta neztuhne.
  6. Pomocí obracečky přeložte omeletu na polovinu a přeneste ji na nahřátý talíř. Přikryjte ji alobalem, aby zůstala teplá. Postup opakujte se zbývajícími surovinami, abyste připravili celkem 4 omelety.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang