Trápíte se při pečení lilku? Díky tomuto receptu si vychutnáte každý kousek lilku – krásně šťavnatý a zkaramelizovaný.
Příprava
- Příprava: 5 minut
- Pečení: 30 minut
- Celkem: 35 minut
Ingredience
- 700 g lilku
- 3 lžíce olivového oleje
- 1/2 lžičky soli
- 1/2 lžičky černého pepře
Postup
- Předehřejte troubu na 240 °C a vyložte plech pečicím papírem na pečení.
- Lilek nakrájejte na velké kostky – 3 cm. Vložte je do velké mísy, pokapejte olejem, osolte a opepřete.
- Dobře promíchejte, rozložte na plech a pečte 20 minut. Otočte, opékejte dalších 10 minut – okraje by měly být zkaramelizované, uvnitř měkké, ale ne scvrklé a ponuré.
- Přendejte na servírovací talíř. Výborné je podávat je obyčejné, ale některé možnosti úpravy najdete níže.