baked_eggplant

Trápíte se při pečení lilku? Díky tomuto receptu si vychutnáte každý kousek lilku – krásně šťavnatý a zkaramelizovaný.

Příprava

  • Příprava: 5 minut
  • Pečení: 30 minut
  • Celkem: 35 minut

Ingredience

  • 700 g lilku
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky černého pepře

Postup

  1. Předehřejte troubu na 240 °C a vyložte plech pečicím papírem na pečení.
  2. Lilek nakrájejte na velké kostky – 3 cm. Vložte je do velké mísy, pokapejte olejem, osolte a opepřete.
  3. Dobře promíchejte, rozložte na plech a pečte 20 minut. Otočte, opékejte dalších 10 minut – okraje by měly být zkaramelizované, uvnitř měkké, ale ne scvrklé a ponuré.
  4. Přendejte na servírovací talíř. Výborné je podávat je obyčejné, ale některé možnosti úpravy najdete níže.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang