Taky se vám stane, že do konkrétního receptu koupíte přísadu, kterou běžně nepoužíváte, a pak na vás otevřená smutně kouká a blíží se jí konec trvanlivosti? To se může v lednici sejít sklenice s trochou nakládaných brusinek od poslední přípravy zvěřiny a zbytek pečeného krůtího masa z nedělního oběda.
A protože jídlo by se nemělo vyhazovat, může vzniknout např. tenhle báječný krůtí chlebíček, který vydá na samostatnou večeři. Je to jídlo ze zbytků, proto zde nejsou poměry.
Vícezrnný chléb s žitným kvasem, ovesnými vločkami, slunečnicí, lněnými semínky, sezamem a kukuřičnou moukou.
Budete potřebovat:
- multicereální chléb
- domácí majonézu
- nakládané brusinky
- zbytek pečené krůty
- listy salátu
- červenou cibuli
Plátky multicereálního chleba potřete lžící dobré majonézy, přidejte list omytého a osušeného zeleného salátu a na jemné plátky nakrájenou červenou cibuli.
Obložte kousky pečeného krůtího masa a poklaďte trochou nakládaných brusinek. Podávejte k večeři se sklenicí červeného vína.
Co dále? Stojí za to vyzkoušet také recept na přípravu domácí zvěřinové paštiky do skleničky.