Recept na vydatnou cibulačku

Krémové polévkyPolévkyZeleninové polévky
vydatna-cibulacka

Připravte si tuto vydatnou cibulačku na zahřátí v chladných dnech.

Ingredience

  • 2 lžíce másla
  • 4 střední cibule, nakrájená na tenká kolečka
  • Špetka soli
  • 2 lžíce hladké mouky
  • ½ hrnku suchého bílého vína
  • 1/4 litru hovězího vývaru
  • Černý pepř
  • ¼ lžičky sušeného tymiánu

Postup

  1. Máslo rozehřejte ve velkém hrnci na mírném ohni asi 4 minuty. Přidejte cibuli se špetkou soli a za častého míchání trpělivě vařte, dokud nezkaramelizuje, 15-20 minut.
  2. Pokud je pánev během vaření příliš suchá, přidejte trochu vody (1-2 lžíce).
  3. Přidejte mouku a míchejte lžící asi 1 minutu, dokud nezačne hnědnout. Poté přidejte víno a dobře promíchejte. Vařte asi 2 minuty, dokud se většina vína neodpaří.
  4. Přidejte hovězí vývar, černý pepř a sušený tymián. Na prudkém ohni přiveďte k varu. Snižte teplotu na středně nízkou a za častého míchání vařte odkryté, dokud polévka výrazně nezhoustne, asi 20 minut.
  5. Ihned podávejte nejlépe s toustem zapečeným sýrem.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang