Připravte si tuto vydatnou cibulačku na zahřátí v chladných dnech.
Ingredience
- 2 lžíce másla
- 4 střední cibule, nakrájená na tenká kolečka
- Špetka soli
- 2 lžíce hladké mouky
- ½ hrnku suchého bílého vína
- 1/4 litru hovězího vývaru
- Černý pepř
- ¼ lžičky sušeného tymiánu
Postup
- Máslo rozehřejte ve velkém hrnci na mírném ohni asi 4 minuty. Přidejte cibuli se špetkou soli a za častého míchání trpělivě vařte, dokud nezkaramelizuje, 15-20 minut.
- Pokud je pánev během vaření příliš suchá, přidejte trochu vody (1-2 lžíce).
- Přidejte mouku a míchejte lžící asi 1 minutu, dokud nezačne hnědnout. Poté přidejte víno a dobře promíchejte. Vařte asi 2 minuty, dokud se většina vína neodpaří.
- Přidejte hovězí vývar, černý pepř a sušený tymián. Na prudkém ohni přiveďte k varu. Snižte teplotu na středně nízkou a za častého míchání vařte odkryté, dokud polévka výrazně nezhoustne, asi 20 minut.
- Ihned podávejte nejlépe s toustem zapečeným sýrem.