staromodni-bramborovy-salat

Bramborový salát se dá připravit na mnoho způsobů, ale pokud hledáte tradiční bramborový salát s majonézou, vařenými vejci, celerem a trochou okurkového nálevu, jste na správné adrese.

Jak připravit bramborový salát

Většinu práce u tohoto receptu na bramborový salát zabere příprava surovin. Poté je jednoduše opatrně spojíte ve velké míse, přikryjete a necháte vychladnout, aby se uvolnily chutě.

Co patří do bramborového salátu

Nejlepší bramborové saláty jsou vyváženou kombinací chutí a textur, kde se v dokonalé harmonii snoubí krémová, pikantní, sladká, slaná, jemná a křupavá chuť.

Jaké brambory jsou nejlepší na bramborový salát

Voskovité brambory mají hladkou strukturu a drží tvar i po uvaření. A díky tenké a jemné slupce je možná ani není třeba loupat.

Škrobové brambory. Jejich škrobová struktura skvěle nasákne dresink. Pokud máte v bramborovém salátu rádi měkčí krémovější brambory, použijte brambory s vysokým obsahem škrobu, ale kvůli jejich silnější slupce je budete muset oloupat.

Univerzální brambory jsou na pomezí mezi voskovými a škrobovými bramborami. Je to spolehlivá volba pro bramborový salát.

Jak skladovat bramborový salát

Bramborový salát by měl být přikrytý a uložený v lednici. Bramborový salát nenechávejte při pokojové teplotě déle než dvě hodiny, v teplých dnech i méně.

Jak dlouho vydrží bramborový salát

Správně zabalený a vychlazený bramborový salát vydrží v lednici tři až čtyři dny.

Ingredience

  • 5 brambor
  • 3 vejce
  • 1 šálek nakrájeného celeru
  • ½ šálku nakrájené cibule
  • ½ šálku sladké okurky
  • ¼ šálku majonézy
  • 1 lžíce připravené hořčice
  • ¼ lžičky česnekové soli
  • ¼ lžičky celerové soli
  • mletý černý pepř podle chuti

Postup

  1. Přiveďte k varu velký hrnec osolené vody.
  2. Přidejte brambory a vařte je asi 15 minut, dokud nezměknou.
  3. Scedíme, zchladíme, oloupeme a nakrájíme.
  4. Zatímco se brambory vaří, vložte do hrnce vejce a zalijte je studenou vodou.
  5. Přiveďte vodu k varu, přikryjte ji, stáhněte z ohně a nechte vejce v horké vodě stát 10 až 12 minut.
  6. Vyjměte je z horké vody, zchlaďte, oloupejte a nakrájejte.
  7. Ve velké míse smíchejte brambory, vejce, celer, cibuli, majonézu, hořčici, česnekovou sůl, celerovou sůl a pepř.
  8. Dobře promíchejte a dejte do lednice vychladit.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang