Bramborový salát se dá připravit na mnoho způsobů, ale pokud hledáte tradiční bramborový salát s majonézou, vařenými vejci, celerem a trochou okurkového nálevu, jste na správné adrese.
Jak připravit bramborový salát
Většinu práce u tohoto receptu na bramborový salát zabere příprava surovin. Poté je jednoduše opatrně spojíte ve velké míse, přikryjete a necháte vychladnout, aby se uvolnily chutě.
Co patří do bramborového salátu
Nejlepší bramborové saláty jsou vyváženou kombinací chutí a textur, kde se v dokonalé harmonii snoubí krémová, pikantní, sladká, slaná, jemná a křupavá chuť.
Jaké brambory jsou nejlepší na bramborový salát
Voskovité brambory mají hladkou strukturu a drží tvar i po uvaření. A díky tenké a jemné slupce je možná ani není třeba loupat.
Škrobové brambory. Jejich škrobová struktura skvěle nasákne dresink. Pokud máte v bramborovém salátu rádi měkčí krémovější brambory, použijte brambory s vysokým obsahem škrobu, ale kvůli jejich silnější slupce je budete muset oloupat.
Univerzální brambory jsou na pomezí mezi voskovými a škrobovými bramborami. Je to spolehlivá volba pro bramborový salát.
Jak skladovat bramborový salát
Bramborový salát by měl být přikrytý a uložený v lednici. Bramborový salát nenechávejte při pokojové teplotě déle než dvě hodiny, v teplých dnech i méně.
Jak dlouho vydrží bramborový salát
Správně zabalený a vychlazený bramborový salát vydrží v lednici tři až čtyři dny.
Ingredience
- 5 brambor
- 3 vejce
- 1 šálek nakrájeného celeru
- ½ šálku nakrájené cibule
- ½ šálku sladké okurky
- ¼ šálku majonézy
- 1 lžíce připravené hořčice
- ¼ lžičky česnekové soli
- ¼ lžičky celerové soli
- mletý černý pepř podle chuti
Postup
- Přiveďte k varu velký hrnec osolené vody.
- Přidejte brambory a vařte je asi 15 minut, dokud nezměknou.
- Scedíme, zchladíme, oloupeme a nakrájíme.
- Zatímco se brambory vaří, vložte do hrnce vejce a zalijte je studenou vodou.
- Přiveďte vodu k varu, přikryjte ji, stáhněte z ohně a nechte vejce v horké vodě stát 10 až 12 minut.
- Vyjměte je z horké vody, zchlaďte, oloupejte a nakrájejte.
- Ve velké míse smíchejte brambory, vejce, celer, cibuli, majonézu, hořčici, česnekovou sůl, celerovou sůl a pepř.
- Dobře promíchejte a dejte do lednice vychladit.