Podle tohoto receptu si připravíte rozhodně tu nejlepší sekanou, jakou jste kdy jedli.
Ingredience
- 1 lžíce másla
- ¼ šálku mleté cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 a ½ lžičky soli
- 1 a ½ lžičky pepře
- 1 kg mletého hovězího masa
- 3 plátky chleba, opečené a rozdrobené
- 7 máslových krekrů, rozdrcených
- 1 lehce rozšlehané vejce
- 3 a ½ lžíce zakysané smetany
- 1 a ½ lžíce worcesterové omáčky
- 1 plechovka rajčatové omáčky
- ¼ šálku mléka
- 3 lžíce kečupu
Postup
- Předehřejte troubu na 175 °C.
- Na pánvi rozpusťte máslo a na něm smažte cibuli a česnek, dokud cibule nezesklovatí. Odstavte z ohně a dochuťte solí a pepřem.
- Ve velké míse smíchejte směs cibule a česneku, hovězí maso, rozdrobený chléb, rozdrcené krekry, vejce, zakysanou smetanu, worcesterovou omáčku a polovinu plechovky rajčatové omáčky. Promíchejte, dokud se vše dobře nespojí. Postupně vmíchejte po lžičkách mléko, dokud směs nebude vlhká, ale ne rozmočená. Směs přeneste do pečicí formy.
- Pečte nezakryté v předehřáté troubě 40 minut.
- Pak zvyšte teplotu trouby na 200 °C a pečte ještě dalších 15 minut.
- V malé misce smíchejte zbývající rajčatovou omáčku a kečup. Nalijte na sekanou a pokračujte v pečení po dobu 10 minut.