Jednoduchý recept na vodní kaštany obalované ve slanině připravíte za necelou hodinu.
Příprava
- Příprava: 20 minut
- Pečení: 35 minut
- Celkem: 55 minut
- Počet porcí: 5
Ingredience
- 450 g nakrájené slaniny
- 2 plechovky celých vodních kaštanů, opláchnutých a okapaných
- 1 šálek kečupu
- 3/4 šálku baleného hnědého cukru
Postup
- Proužky slaniny nakrájejte na třetiny. Každý kaštan obtočte jedním proužkem a zajistěte dřevěným párátkem.
- Vložte do nevymaštěné formy o rozměrech 38x25x2,5 cm.
- Pečeme při 190 °C, dokud slanina není křupavá, 25 minut.
- Mezitím v malém hrnci smíchejte kečup a hnědý cukr.
- Vařte a míchejte na mírném ohni, dokud se cukr nerozpustí.
- Kaštany vyjměte na papírové utěrky a nechte je okapat.
- Poté je ponořte do kečupové směsi a vložte do lehce vymazané zapékací misky o rozměrech 33×22 centimetrů.
- Kaštany přelijte lžící zbývající omáčky.
- Vraťte na 10 minut do trouby.