Nejlepší recept na tradiční svařák
Svařák neboli svařené víno – horký nápoj s charakteristickou chutí i vůní, který pro...
Víno je skvělou volbou k jakémukoliv pokrmu, avšak je vždy nutné zvolit správný druh vína podle toho, jaké jídlo je podáváno.
Víno je děleno dle základního dělení na šumivé či perlivé nebo klasické víno. Dále se také dělí dle barvy, a to na bílé víno, červené, růžové či oranžové. Rozdělení je také dle chuti vína, které může být suché, polosuché či sladké.
Bílé víno se nejvíce hodí ke světlému masu, jako jsou ryby, drůběží maso či telecí maso, také se skvěle hodí ke světlým omáčkám nebo různým druhům sýrů.
Červené víno se naopak nejvíce hodí k tmavým pokrmům, jako je například hovězí maso, vepřové maso nebo zvěřina, k chuťově výrazným pokrmům. Některá lehčí červená vína se také hodí i k různým salátům, k ovoci či rybám.
Nejlepší recept na tradiční svařák
Svařák neboli svařené víno – horký nápoj s charakteristickou chutí i vůní, který pro...
Záleží na teplotě, při které se víno podává?
Stručně řečeno, ano. Na teplotě, při které se víno podává skutečně záleží. Ačkoli...
Apelace – značky francouzských vín
Od roku 1936 získávají ta nejkvalitnější francouzská vína značku Appellations d’Origine...
Vinařské oblasti Francie
Od Nantes po Štrasburk, od Remeše do Biarritz, od Nice po Bordeaux,...
Podnebí francouzských vinařských oblastí
Francie má výhodu, kterou většina ostatních zemí postrádá – svou zeměpisnou pestrost....
Podávání vína
Člověk nemusí být zrovna sklepníkem, ani nosit motýlka, aby mohl správně podávat víno....
Kategorie francouzských vín
Kultura vinařství existuje ve Francii dva tisíce let. Detailní znalosti půd, klimatu a vín...
Modré odrůdy vinné révy
Francouzská vína jsou považována za jedna z nejlepších na světě. Téměř všechny...
Viněty
Viněta či etiketa vína je dělaná tak, aby zákazníka přiměla ke koupi produktu. Určité...
Historie pěstování vína
Hroznové víno bylo kdysi popínavou rostlinou, rostoucí divoce v přírodě. Přestože je...
Ochutnávání vína
Na ochutnávání není nic obtížného, když člověk ví, jak na to. Jde o analytický proces,...
Krémové žampionové kroupoto
Od Vánoc nám ještě zbyly kroupy, které používám pro přípravu houbového kuby, a tak jsem...
Domácí víno – jednoduchý recept
Ingredience 1 balení aktivního sušeného droždí4 šálky cukru1 plechovka mražené...
Pošírovaný losos – recept
Od začátku do konce příprava trvá jen 15 minut (alespoň u malého filé) a v kuchyni se...
Dušené jehněčí kolínko
Jehněčí je mladé a málo tučné maso. Nemělo by chybět například při slavnostním...
Hovězí svíčková s portským vínem a česnekem -recept
Recept vhodný ke speciálnímu svátečnímu jídlu. Vyzkoušet můžete také lahodnou...
Další recepty – pečivo, snacky, víno a zdraví
Nápoje Horké i ledové, alkoholické i bez alkoholu, ovocné nebo mléčné. Nejlepší...
Recept – rajská polévka
Ingredience: hovězí kosti2 malé mrkve1 petrželkousek celeru3dkg másla3 dkg mouky1 – 2...
Trhané vepřové s květákovo-parmazánovou kaší
Trhané vepřové je naprosto super jídlo. Je sice pravda, že příprava je trochu více...
Mušle svatého Jakuba – recept
Mušle svatého Jakuba jsou klenot. A taky se podle toho odvíjí cena. A nebojte, není to...
Kuřecí rillettes s batátovo-kokosovou kaší
Pokud hledáte „líný“ recept, teda takový, se kterým je málo práce, tak jeden pro Vás...
Řepa po burgundsku
S lednem si mnoho z nás dává nějaké předsevzetí. Že bude méně pít alkohol, že zhubne,...
Krémové dýňové risotto z pečené dýně
Dýně jsou skvělou surovinou, se kterou se v kuchyni dají vytvořit doslova zázraky. Jedním...
Ragú ze zeleného chřestu
Chřest bych mohla jíst pořád. Osobně jsem tedy větší zastánkyní zeleného chřestu,...
© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang