
Recept – králík pečený na divoko
Slaninou prošpikovaný králík na divokém koření, s kořenovou zeleninou a podlitý vínem....
Víno je skvělou volbou k jakémukoliv pokrmu, avšak je vždy nutné zvolit správný druh vína podle toho, jaké jídlo je podáváno.
Víno je děleno dle základního dělení na šumivé či perlivé nebo klasické víno. Dále se také dělí dle barvy, a to na bílé víno, červené, růžové či oranžové. Rozdělení je také dle chuti vína, které může být suché, polosuché či sladké.
Bílé víno se nejvíce hodí ke světlému masu, jako jsou ryby, drůběží maso či telecí maso, také se skvěle hodí ke světlým omáčkám nebo různým druhům sýrů.
Červené víno se naopak nejvíce hodí k tmavým pokrmům, jako je například hovězí maso, vepřové maso nebo zvěřina, k chuťově výrazným pokrmům. Některá lehčí červená vína se také hodí i k různým salátům, k ovoci či rybám.
Recept – králík pečený na divoko
Slaninou prošpikovaný králík na divokém koření, s kořenovou zeleninou a podlitý vínem....
Lahodná masíčka neboli rillettes
Konzervované maso je již po staletí základní potravinou, která lidem umožňuje vychutnat si...
Cibulové chutney
Cibulové chutney (nebo také cibulová marmeláda) zabere sice trochu času na přípravu, ale...
Recept na svařené víno s jablečným ciderem
Vyzkoušejte tuto verzi klasického svařáku, který je tentokrát doplněný o jablečný cider...
Recept – srnčí hřbet
Srnčí hřbet, který má přirozeně nízký obsah tuku a kalorií a vysoký obsah bílkovin,...
Recept na rozmarýnem dušené jehněčí kolínka
Recept na křehké jehněčí kolínko pomalu dušené s čerstvým rozmarýnem, česnekem,...
Domácí zvěřinová paštika ve skleničce
Rok od roku je snazší koupit kus zvěřinového masa i pro rodiny, kde neholdují myslivosti....
Recept na německé svařené víno
Tento recept na svařené víno je určen pro německé Glühwein, což v doslovném překladu...
Dokonalá domácí hořčice
Dělat si domácí hořčici je taková kuchařská frajeřinka. Dnes si můžete v obchodech...
Slávky na bílém víně
Ingredience 500 g sláveklžíce olivového oleje200 ml bílého vínačervená cibulka2...
Recept na omáčku ze šalotky a červeného vína
Tato klasická francouzská omáčka od Gordona Ramsayho se skvěle hodí k rib-eye...
Bílé odrůdy vinné révy
Pro francouzské bílé víno jsou charakteristické regionální odrůdy vína,...
Sangria recept
V tomto článku Vám přinášíme několik jednoduchých receptů na sangrii. Sangrie je...
Pomalu pečené jehněčí na červeném víně – recept
Díky tomuto receptu si doma snadno připravíte pomalu pečené jehněčí na červeném víně...
Telecí líčka na víně
Telecí líčka na víně jsou v dnešní době velmi oblíbená záležitost, takže recept na...
Nejlepší recept na tradiční svařák
Svařák neboli svařené víno – horký nápoj s charakteristickou chutí i vůní, který pro...
Záleží na teplotě, při které se víno podává?
Stručně řečeno, ano. Na teplotě, při které se víno podává skutečně záleží. Ačkoli...
Apelace – značky francouzských vín
Od roku 1936 získávají ta nejkvalitnější francouzská vína značku Appellations d’Origine...
Vinařské oblasti Francie
Od Nantes po Štrasburk, od Remeše do Biarritz, od Nice po Bordeaux,...
Viněty
Viněta či etiketa vína je dělaná tak, aby zákazníka přiměla ke koupi produktu. Určité...
Krémové žampionové kroupoto
Od Vánoc nám ještě zbyly kroupy, které používám pro přípravu houbového kuby, a tak jsem...
Domácí víno – jednoduchý recept
Ingredience 1 balení aktivního sušeného droždí4 šálky cukru1 plechovka mražené...
Pošírovaný losos – recept
Od začátku do konce příprava trvá jen 15 minut (alespoň u malého filé) a v kuchyni se...
Mušle svatého Jakuba – recept
Mušle svatého Jakuba jsou klenot. A taky se podle toho odvíjí cena. A nebojte, není to...
© 2025 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang