Nemusíte se trmácet široko daleko do asijské čtvrti, abyste si dali vietnamský sendvič. Tento recept na Banh Mi chutná autenticky. Jak připravit výjimečný Banh Mi se surovinami z běžného obchodu s potravinami?
Ingredience
- 4 křupavé housky nebo bagetky
- 6 lžic vepřové nebo kuřecí paštiky
- 6 lžic majonézy
- 4 až 8 plátků šunky
- 4 až 8 plátků vietnamské vepřové sekané Cha Lua
- 4 až 8 plátků pečeného nebo grilovaného vepřového masa
- 1,5 šálku čerstvých snítek koriandru
- 2 okurky nakrájené podélně na dlouhé proužky
- 4 jarní cibulky nakrájené na kolečka
- 2 červené chilli papričky, jemně nakrájené
Na nakládanou mrkev:
- 4 střední mrkve, oloupané, nakrájené na 2 až 3 mm nudličky
- 375 ml horké vody
- 100 g bílého cukru
- 4 lžičky soli
- 185 ml rýžového octa
Postup
- Nakládaná mrkev: V horké vodě rozpusťte sůl a cukr, poté přidejte rýžový ocet. Vložte do nálevu mrkev a nechte alespoň 1 hodinu odstát. Pak sceďte.
- Rozkrojte bagetky. Jednu stranu potřete paštikou a poté majonézou.
- Poklaďte šunkou, masem, sekanou, plátky okurky a zelenou cibulkou. Naplňte spoustou mrkve a snítky koriandru.
- Posypte čerstvým chilli.
- Sendvič uzavřete a snězte.