Tyto jarní závitky jsou osvěžující změnou oproti obvyklým smaženým jarním závitkům. Skvěle se hodí jako chladivý letní předkrm a jsou vynikající namočené v jedné nebo obou omáčkách.
Příprava
- Příprava: 45 minut
- Doba vaření: 5 minut
- Celkem: 50 minut
- Počet porcí: 8 závitků
Ingredience
- 60 g rýžových nudlí
- 8 rýžových obalů
- 8 velkých vařených krevet, oloupaných, zbavených jadérek a rozříznutých napůl
- 1 a 1/3 lžíce nasekané čerstvé thajské bazalky
- 3 lžíce nasekaných lístků čerstvé máty
- 3 lžíce nasekaného čerstvého koriandru
- 2 nakrájené listy hlávkového salátu
- 4 lžičky rybí omáčky
- 1/4 šálku vody
- 2 lžíce čerstvé limetkové šťávy
- 1 mletý stroužek česneku
- 2 lžíce bílého cukru
- 1/2 lžičky česnekové chilli omáčky
- 3 lžíce omáčky hoisin
- 1 lžička jemně nasekaných arašídů
Postup
- Přivedeme k varu středně velký hrnec s vodou. Rýžové nudle vaříme 3-5 minut nebo dokud nejsou al dente. Nudle poté slijeme.
- Naplníme velkou mísu teplou vodou. Jeden obal ponoříme na 1 sekundu do horké vody, aby změkl. Obal položíme na plocho. Do řady napříč středem položíme 2 půlky krevet, hrst nudlí, bazalku, mátu, koriandr a salát, přičemž na každé strany necháme asi 5 cm odkryté. Nezakryté strany přehneme dovnitř a pak obal pevně srolujeme, přičemž začneme na konci se salátem. Postup opakujeme se zbývajícími přísadami.
- V malé misce smícháme rybí omáčku, vodu, limetkovou šťávu, česnek, cukr a chilli omáčku.
- V další malé misce smícháme omáčku hoisin a arašídy.
- Srolované jarní závitky podáváme se směsí rybí omáčky a omáčky hoisin.