Recept na vepřové tacos s ananasovou salsou

Hlavní jídlaMasoVepřové maso
Vepřové tacos s ananasovou salsou

Vepřové maso na tyto tacos z vepřového masa vložte ráno do pomalého hrnce a k večeři budete mít rodinnou hostinu. Podávejte se zelím, avokádem a salsou.

Příprava

  • Příprava: 20 minut
  • Vaření: 6 hodin
  • Celkem: 6 hodin 20 minut
  • Počet porcí: 6

Ingredience

Na maso

  • 1,5 kg vepřové plece bez kosti, odstraněná kůže a nakrájená na 6 kusů
  • 2 stroužky česneku, rozdrcené
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžíce pasty chipotle
  • 1 pomeranč, odšťavněný
  • 2 limetky, odšťavněné
  • 430 g plechovky ananasu, pouze šťáva (kousky si nechte na salsu, viz níže)
  • 2 lžičky sušeného oregana
  • 2 lžičky uzené papriky
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • strouhání čerstvého muškátového oříšku

Na salsu

  • 430 g plechovka ananasu, okapaná
  • ½ červené cibule nakrájené nadrobno
  • hrst nasekaného koriandru
  • 1 limetka, odšťavněná
  • 1 červená chilli paprička, nakrájená na kousky – volitelně

Na podávání

  • 8-10 taco mušlí nebo obalů
  • ½ červeného zelí, jemně nakrouhaného
  • 1 avokádo nakrájené na plátky
  • 100 ml zakysané smetany – volitelně

Postup

  1. Vepřové maso vložte do velké nádoby s poklicí a ostatními ingrediencemi a dobře promíchejte.
  2. Pokud můžete, nechte maso přes noc marinovat v chladu.
  3. Troubu předehřejte na 140 °C.
  4. Nádobu přiklopte pokličkou a pečte na prostřední polici 4 hodiny.
  5. Po 2 hodinách zkontrolujte a přelijte šťávou.
  6. Zkontrolujte, zda je maso měkké, a to tak, že ho roztáhnete dvěma vidličkami. Pokud se vzpírá, vařte ještě 1-2 hodiny.
  7. V misce smíchejte ingredience na salsu a ohřejte tacos.
  8. Vepřové maso naklepejte a odstraňte z něj tuk a šlachy.
  9. Podávejte se zelím, avokádem, zakysanou smetanou a salsou.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang