Rychlý recept na smažení vepřového masa s použitím čerstvé zeleniny a levných ingrediencí, které už pravděpodobně máte v zásobě.
Ingredience
- 5 lžic sójové omáčky se sníženým obsahem sodíku
- 2 lžíce rýžového vinného octa
- 1 lžíce kukuřičného škrobu
- 2 lžíce sezamového oleje
- 450 g vepřové panenky nakrájené na proužky
- 1 čerstvá červená chilli paprička, nasekaná
- 2 stroužky česneku, mleté
- 1 nakrájená cibule
- 1 zelená paprika, nakrájená na kousky
- 1 hlávka bok choy, oddělené listy a stonky, nakrájená na kousky
- 2 korunky brokolice, nakrájené na kousky
- 1 lžička mletého zázvoru
Recept je na 6 porcí.
Postup
- V malé misce prošlehejte sójovou omáčku, ocet a kukuřičný škrob. Dejte stranou.
- Ve woku na středním ohni rozehřejte 1 lžíci sezamového oleje.
- Proužky svíčkové smažte a míchejte v horkém oleji, dokud nezhnědnou, 2 až 4 minuty.
- Vepřové maso přendejte na talíř a vraťte wok do tepla.
- Do pánve wok přidejte zbývající sezamový olej.
- V horkém oleji vařte a míchejte červenou chilli papričku a česnek, dokud nezasyčí, 15 až 30 sekund. Přidejte cibuli a papriku.
- Vařte a míchejte, dokud cibule nezačne měknout, 2 až 3 minuty.
- Do cibulové směsi vmíchejte nakrájené stonky bok choy. Vařte a míchejte, dokud stonky nezačnou měknout, asi 3 minuty.
- Přidejte brokolici do pánve wok. Vařte a míchejte, dokud mírně nezměkne, asi 2 minuty.
- Přidejte vepřové maso, nasekané listy bok choy a směs sójové omáčky. Vařte a míchejte, dokud se směs dobře nespojí.
- Směs vepřového masa ochuťte zázvorem. Vařte a míchejte, dokud listy bok choy nezačnou vadnout a brokolice nezměkne, 5 až 7 minut.