Tyto vepřové kotlety jsou tak klasický pokrm a skvěle se hodí k bramborové kaši nebo smetanovým bramborám. Jsou rychlé a připravené k pečení během chvilky.
Ingredience
- 450 g vykostěných vepřových kotlet nebo 3 kusy
- 1 lžíce olivového oleje
- 1/2 lžičky soli
- 1 lžička papriky
- 1 lžička česnekového prášku
- 1 lžička cibulového prášku
- 1/4 lžičky mletého černého pepře
- ½ lžičky italského koření
Postup
- V míse smíchejte přísady na koření: sůl, papriku, česnekový prášek, cibulový prášek, pepř a italské koření.
- Předehřejte fritézu na 190 °C asi na 5 minut.
- Vepřové kotlety potřete z obou stran olejem a poté je okořeňte směsí koření.
- Smažte na vzduchu při 190 °C asi 10-15 minut nebo dokud kotlety nedosáhnou teploty 63 °C.
- Vepřové kotlety v polovině pečení obraťte.
- Podávejte s bramborovou kaší nebo smetanovými bramborami.