Tento recept se rychle stane stálicí ve vašem jídelníčku. Navíc vše připravíte v jedné pánvi.
Ingredience
- 2 lžíce másla
- 4 vepřové kotlety bez kosti (každá asi 110 g)
- 3 lžíce hnědého cukru
- 1 lžička mleté skořice
- 1/2 lžičky mletého muškátového oříšku
- 1/4 lžičky soli
- 4 středně velká kyselá jablka nakrájená na tenké plátky
- 2 lžíce nasekaných pekanových ořechů
Postup
- Ve velké pánvi rozehřejte 1 lžíci másla na středním ohni. Přidejte vepřové kotlety a smažte 4-5 minut z každé strany.
- Mezitím v malé misce smíchejte hnědý cukr, skořici, muškátový oříšek a sůl.
- Kotlety vyndejte a uchovávejte je v teple. Do pánve přidejte jablka, pekanové ořechy, směs hnědého cukru a zbývající 1 lžíci másla, vařte a míchejte, dokud jablka nezměknou.
- Maso podávejte přelité jablečnou směsí.