Recept na vepřové kotlety s jablky a skořicí

Hlavní jídlaMasoVepřové maso

Tento recept se rychle stane stálicí ve vašem jídelníčku. Navíc vše připravíte v jedné pánvi.

Ingredience

  • 2 lžíce másla
  • 4 vepřové kotlety bez kosti (každá asi 110 g)
  • 3 lžíce hnědého cukru
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1/2 lžičky mletého muškátového oříšku
  • 1/4 lžičky soli
  • 4 středně velká kyselá jablka nakrájená na tenké plátky
  • 2 lžíce nasekaných pekanových ořechů

Postup

  1. Ve velké pánvi rozehřejte 1 lžíci másla na středním ohni. Přidejte vepřové kotlety a smažte 4-5 minut z každé strany.
  2. Mezitím v malé misce smíchejte hnědý cukr, skořici, muškátový oříšek a sůl.
  3. Kotlety vyndejte a uchovávejte je v teple. Do pánve přidejte jablka, pekanové ořechy, směs hnědého cukru a zbývající 1 lžíci másla, vařte a míchejte, dokud jablka nezměknou.
  4. Maso podávejte přelité jablečnou směsí.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang