Trocha solení a speciální suché potírání jsou zárukou dokonalé vepřové kotlety. Jakmile si osvojíte přípravu silných vepřových kotlet, budete si na nich pochutnávat celé léto.
Ingredience
- 1/4 šálku košer soli
- 1/4 šálku cukru
- 2 šálky vody
- 2 šálky ledové vody
- 4 vepřová žebírka nakrájená na střed (každé o tloušťce 2,5 cm a hmotnosti 230 g)
- 2 lžíce kanolového oleje
Základní potírání:
- 3 lžíce papriky
- po 1 lžičce česnekového prášku, cibulového prášku, mletého kmínu a mleté hořčice.
- 1 lžička hrubě mletého pepře
- 1/2 lžičky mletého pepře chipotle
Recept je na 6 porcí.
Postup
- Ve velkém hrnci smíchejte sůl, cukr a 2 šálky vody. Vařte a míchejte na mírném ohni, dokud se sůl a cukr nerozpustí. Odstavte z ohně.
- Přidejte 2 šálky ledové vody, aby se nálev ochladil na pokojovou teplotu.
- Vepřové kotlety vložte do velkého uzavíratelného plastového sáčku.
- Přidejte vychlazený nálev. Sáček uzavřete a vytlačte co nejvíce vzduchu.
- Otočte, aby se kotlety obalily. Vložte do pekáče o rozměrech 33×23 cm. Uložte do chladničky na 8-12 hodin.
- Vyjměte kotlety z nálevu. Opláchněte je a osušte.
- Slaný nálev vylijte. Kotlety potřete z obou stran olejem.
- V malé misce smíchejte přísady na potírání a potřete jimi kotlety. Nechte 30 minut stát při pokojové teplotě.
- Kotlety grilujte na olejem potřeném roštu přikryté na středním žáru 4-6 minut z každé strany.
- Před podáváním nechte 5 minut odstát.