Tyto chutné vepřové knedlíčky vařené v páře jsou ideálním předkrmem na večírek nebo je můžete podávat jako hlavní jídlo. Podávejte s omáčkou hoisin, pálivou čínskou hořčicí a opečenými sezamovými semínky.
Ingredience
- 100 wontonových obalů (9 cm čtvercových)
- 850 g mletého vepřového masa
- 1 lžíce mletého čerstvého kořene zázvoru
- 4 stroužky česneku, mleté
- 2 lžíce zelené cibule nakrájené na tenké plátky
- 4 lžíce sójové omáčky
- 3 lžíce sezamového oleje
- 1 rozšlehané vejce
- 5 šálků jemně nakrouhaného čínského zelí
Recept je na 10 porcí.
Postup
- Ve velké míse smíchejte vepřové maso, zázvor, česnek, zelenou cibuli, sójovou omáčku, sezamový olej, vejce a zelí.
- Míchejte, dokud se dobře nepromísí.
- Na každou kůži wontonu dejte 1 vrchovatou lžičku vepřové náplně.
- Okraje navlhčete vodou a přehněte je tak, aby vznikl trojúhelníkový tvar.
- Okraje mírně srolujte, aby se náplň uzavřela.
- Knedlíky odložíme na lehce pomoučený povrch, dokud nebudou připravené k vaření.
- Knedlíky naaranžujte do zakrytého bambusového nebo kovového pařáku tak, aby se nedotýkaly a neslepily se.
- Vařte je v páře 15 minut nebo dokud není vepřové maso uvařené.