Vepřová panenka může mít mnoho příchutí, ovšem ta se směsí česneku, oregana, kmínu, koriandru a tymiánu je pastvou pro chuťové buňky.
Příprava
- Příprava: 5 minut
- Vaření: 30 minut
- Celkem: 35 minut
Recept poslouží na 4 porce.
Ingredience
- 1 lžička česnekového prášku
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička sušeného tymiánu
- 1 1/4 kg vepřové panenky
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička mletého česneku
- sůl
Postup
Předehřejte troubu na 220 °C. V samostatné míse smíchejte suché přísady, jako je česnekový prášek, oregano, kmín, koriandr, tymián a sůl. Směs míchejte vidličkou, dokud se všechny přísady nepropojí. Směsí se maso posype, aby bylo dobře ochucené po celém povrchu. Posypte panenku kořením z obou stran a jemně přitlačte, aby koření k masu dobře přilnulo.
Na velkou pánev na středním ohni přilijte olivový olej a zahřejte jej. Přidejte prolisovaný česnek a za stálého míchání ho 1 minutu restujte. Vložte svíčkovou na pánev a asi 10 minut ji opékejte z každé strany, přičemž maso otáčejte kleštěmi. Přendejte maso do pekáče a pečte 20 minut. Nakrájejte na plátky a podávejte.
Výživové hodnoty – na jednu porci
- 209 kalorií
- 9 g tuku
- 2 g sacharidů
- 30 g bílkovin
- 92 mg cholesterolu