Venkovská ciabatta s provensálským kořením plněná pošírovanými kuřecími prsy je skvělou alternativou uzenin. V atraktivní úpravě a provedení uzeniny nebudou nikomu chybět.
Na pošírovaná kuřecí prsa budete potřebovat:
- 1 kuřecí prsní řízek bez volné části (stripsu)
- 3 kuličky nového koření
- 5 kuliček pepře
- 1 bobkový list
- snítku hladkolisté petržele
- 2 kolečka chemicky neošetřeného citronu
- sůl
Přiveďte k varu cca půl litru vody se solí, kořením a citronem. Vložte kuřecí prsní řízek, ztlumte plamen a pomalu vařte cca 15 minut. Hrnec odstavte a prsa nechte v nálevu zcela vychladnout.
Venkovská ciabatta s provensálským kořením plněná pošírovanými kuřecími prsy II.
K sestavení potřebujete:
Ciabatta s lehkou vzdušnou střídkou plnou aromatických bylinek (oregano, bazalka, tymián, majoránka, rozmarýn a šalvěj). Obohacená olivovým olejem. Zdobená atraktivním posypem ze sušených bylinek.
- 2 venkovské ciabatty s provensálským kořením
- 4 lžíce lučiny
- pošírovaná kuřecí prsa
- pikantní sušená rajčata naložená v oleji, ideálně ochucená provensálským kořením
- listy salátu podle chuti
Voňavé a dokřupava upečené venkovské ciabatty s provensálským kořením rozpulte, potřete jemně lučinou, poklaďte nasekanými listy salátů a kuřecím masem nakrájeným na plátky. Sušená rajčata nechte okapat a přidejte do ciabatty.