Tyto domácí věnečky jsou vyrobeny z lehkého těsta, které se při pečení nafoukne. V této verzi jsou plněné bohatým vanilkovým krémem, který snadno připravíte z instantního pudinku. Pokapejte je rozpuštěnou čokoládou a získejte efektní dezert, který ohromí vaše hosty.
Příprava
- Příprava: 30 minut
- Vaření: 25 minut
- Celkem: 55 minut
- Počet porcí: 20 porcí
Co jsou to věnečky?
Jsou to krémové koláčky, které se vyrábí bez kypřících prášků – místo toho se spoléhá na vysoký obsah vlhkosti, který při pečení vytváří páru a nadouvá těsto.
Ingredience
- 2 balení instantního vanilkového pudinku
- 2 šálky smetany
- 1 šálek mléka
- ½ šálku másla
- 1 šálek vody
- ¼ lžičky soli
- 1 šálek hladké mouky
- 4 velká vejce
Postup
- Smíchejte vanilkový instantní pudink, smetanu a mléko.
- Přikryjte a nechte v lednici ztuhnout.
- Předehřejte troubu na 220 °C.
- Ve velkém hrnci přiveďte vodu a máslo k varu.
- Vmíchejte mouku a sůl, dokud směs nezíská tvar kuličky.
- Těsto přeneste do velké mísy.
- Zašlehejte jedno po druhém vejce a po každém dobře promíchejte.
- Po lžících je rozdělte na nevymaštěný plech a rozdělte je několik centimetrů od sebe.
- Pečte v předehřáté troubě 20 až 25 minut dozlatova.
- Středy by měly být suché.
- Po vychladnutí korpusy buď rozdělte a naplňte je pudinkovou směsí, nebo je pomocí cukrářského sáčku naplňte pudinkem.