venec-z-lasagni

Lasagne upečené v bábovkové formě je stylová varianta pohoštění pro návštěvu.

Ingredience

  • 1 balení suchých lasagní
  • 450 g mletého hovězího masa
  • 1 cibule nakrájená na kostičky
  • 4 stroužky česneku, mleté
  • 1 sklenice hotové marinara omáčky
  • 1 balení ricotty
  • ½ hrnku strouhaného parmezánu
  • 1 rozšlehané vejce
  • ¼ hrnku nasekané čerstvé bazalky
  • sůl a mletý černý pepř podle chuti
  • 220 g strouhaného italského sýra (např. mozzarella)

Postup

  1. Přiveďte k varu velký hrnec s mírně osolenou vodou. Ve vroucí vodě vařte lasagne za občasného míchání, dokud nudle nezměknou, ale jsou pevné na skus, asi 8 minut. Nechte okapat.
  2. Zatímco se lasagne vaří, rozehřejte velkou pánev na středním plameni. Přidejte hovězí maso, cibuli a česnek. Vařte a míchejte, dokud nezhnědne a nezkřehne, 5 až 7 minut. Vmíchejte rajčatovou omáčku. Snižte teplotu a vařte, dokud se chutě nespojí, 6 až 10 minut.
  3. Předehřejte troubu na 190 °C a vymažte bábovkovou formu.
  4. Lasagne rozkrojte na polovinu a vyrovnejte je do připravené formy v překrývajících se vrstvách. Na těstoviny dejte 1/3 hovězí omáčky.
  5. V míse smíchejte sýr ricotta, parmazán, vejce, bazalku, sůl a pepř. Do připravené formy navrstvěte 1/2 směsi ricotty. Přidejte 1/2 strouhaného sýra. Přidejte další 1/3 hovězí omáčky a zbývající 1/2 směsi ricotty.
  6. Nakonec přidejte poslední 1/3 hovězí omáčky. Přeložte přečnívající těstoviny a povrch posypte zbývajícím strouhaným sýrem.
  7. Pečte v předehřáté troubě asi 45 minut. Přikryjte alobalem a nechte 20 minut odpočívat na teplém místě. Vyklopte z formy a nakrájejte na klínky.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang