Recept na vejce „over medium“

Slané receptySnídaně
vejce-over-medium

Zde je návod na přípravu vajec „over medium“, kdy je žloutek džemovitý a sotva tekutý. Tuto chutnou snídani připravíte během chvilky.

Ingredience

  • ½ lžíce másla (nebo oleje)
  • 2 čerstvá vejce
  • Sůl a pepř

Postup

  1. Ve velké litinové nebo nepřilnavé pánvi rozpusťte ½ lžíce másla na středně nízké teplotě, dokud nezačne pěnit.
  2. Přidejte vejce a posypte je špetkou soli a několika zrnky černého pepře. Vařte 2 až 3 minuty, dokud není bílek pevný, ale žloutek stále tekutý.
  3. Obraťte a vařte ještě 1 minutu, dokud není žloutek džemovitý a sotva tekutý (žloutek jemně stiskněte prstem, abyste posoudili jeho propečenost).
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang