Recept na vegetariánské thajské zelené kari

Hlavní jídlaVeganskéVegetariánské
Vegetariánské thajské zelené kari

Tato snadná vegetariánská verze klasického thajského kari je hotová za méně než hodinu.

Příprava

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 40 minut
  • Celkem: 55 minut
  • Počet porcí: 4

Ingredience

  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 3 šalotky nakrájené nadrobno
  • 4 lžíce thajské zelené kari pasty
  • 1 červená chilli paprička, zbavená slupky a nakrájená nadrobno
  • 350 g máslové dýně, oloupané a nakrájené na 1,5 cm kostky
  • 1 velká červená paprika, zbavená slupky a nakrájená na silné plátky
  • 400 g plechovky plnotučného kokosového mléka
  • 5 limetkových listů
  • 150 g mangetoutu
  • 100 g baby kukuřice, podélně rozpůlené
  • 1 malý svazek koriandru, nahrubo nasekaný
  • vařená rýže a limetkové klínky, k podávání

Postup

  1. Ve velkém ohnivzdorném pekáči s těsně přiléhajícím víkem rozehřejte olej.
  2. Přidejte šalotku s velkou špetkou soli a smažte 7-10 minut na mírném ohni, dokud nezměkne a nezačne karamelizovat.
  3. Přidejte kari pastu a chilli a smažte 2 minuty.
  4. Přisypte dýni a pepř a poté vmíchejte kokosové mléko spolu s 200 ml vody.
  5. Přidejte limetkové listy, přikryjte a vařte 15-20 minut nebo dokud dýně nezměkne.
  6. Do kari vmíchejte mangetout a baby kukuřici, poté je znovu přikryjte a vařte na středně mírném ohni dalších 5 minut nebo dokud zelenina není uvařená.
  7. Dochuťte a vmíchejte polovinu koriandru.
  8. Odstraňte listy limetky a vyhoďte je.
  9. Kari rozdělte lžící do hlubokých misek, posypte zbylým koriandrem a podávejte s rýží a limetkovými klínky na vymačkání.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang