Recept na nejlepší vegetariánské Pho

PolévkyVeganskéVegetariánskéZeleninové polévky
Snadné vegetariánské Pho

Tento veganský recept na pho je jednoduchou variací na klasickou vietnamskou nudlovou polévku. Bohatou chuť jí dodává koření a houby místo masa.

Příprava

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 40 minut
  • Celkem: 50 minut
  • Počet porcí: 2

Ingredience

  • 2 hvězdičky anýzu
  • 1 tyčinka skořice
  • 1 lžíce celých zrnek pepře
  • ¼ lžičky celého hřebíčku
  • 5 šálků vody
  • ½ malé žluté cibule, nakrájené na 2,5 cm kousky
  • 2 stroužky česneku, rozdrcené
  • jeden 5 cm kousek čerstvého zázvoru, nakrájený na poloviny
  • 115 g hub shiitake, stonky odstraněny a ponechány stranou
  • ¼ šálku tamari, více podle chuti
  • 1 lžíce rýžového octa, více podle chuti
  • 2 šalvějové cibulky, jemně nasekané
  • 2 baby bok choy, podélně nakrájené na čtvrtky
  • ½ šálku mraženého edamame
  • 115 g vařených rýžových nudlí
  • k podávání: plátky limetky, klíčky fazolí mungo, čerstvé bylinky (bazalka, máta a/nebo koriandr), sriracha, nakrájené thajské chilli papričky nebo nakrájené papričky jalapeños

Postup

  1. Ve středně velkém hrnci na mírném ohni smíchejte anýz, tyčinku skořice, zrnka pepře a hřebíček a míchejte, dokud se nerozvoní, asi 30 sekund.
  2. Přidejte vodu, cibuli, česnek, zázvor a stonky hub shiitake.
  3. Vařte 20 minut, pak tekutinu sceďte a vraťte zpět do hrnce.
  4. Kloboučky hub shiitake nakrájejte na plátky a přidejte je do hrnce spolu s tamari, rýžovým octem a šalotkou.
  5. Vařte 15 minut.
  6. Přidejte bok choy a edamame a vařte do změknutí 5-8 minut.
  7. Podle potřeby ochutnejte a dochuťte dalším tamari pro hloubku chuti a rýžovým octem pro pikantnost.
  8. Polévku nalijte do dvou misek na uvařené rýžové nudle.
  9. Podávejte s plátky limetky, klíčky, bylinkami, srirachou, chilli papričkami a dalším tamari.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang