- Příprava: 5 minut
- Vaření: 10 minut
- Celkem: 15 minut
- Náročnost: snadné
- Porce: 4
Ingredience
- 400 g plechovka černých fazolí, okapaných
- malý svazek koriandru, jemně nasekaný
- 4 velké nebo 8-12 malých moučných tortill
- 1 avokádo nakrájené na plátky nebo 1 malá vanička guacamole
- 2 lžíce zakysané smetany
- Směs na fajitu
- 1 červená a 1 žlutá paprika nakrájené na proužky
- 1 lžíce oleje
- 1 červená cibule nakrájená na tenké klínky
- 1 stroužek česneku, rozdrcený
- ½ lžičky mletého chilli
- ½ lžičky uzené papriky
- ½ lžičky mletého kmínu
- 1 limetka, odšťavněná
Postup
- KROK 1 – Pro přípravu směsi fajita vezměte z každé barvy papriky dva nebo tři proužky a nakrájejte je nadrobno. Odložte je stranou. Na pánvi rozehřejte olej a osmažte na něm zbývající proužky papriky a cibuli, dokud nezměknou a nezačnou na okrajích hnědnout. Nechte mírně vychladnout a vmíchejte nakrájené syrové papriky. Přidejte česnek a vařte 1 minutu, poté přidejte koření a promíchejte. Vařte ještě několik minut, dokud se koření nerozvoní, pak přidejte polovinu limetkové šťávy a dochuťte. Přendejte na talíř, šťávu ponechte a udržujte v teple.
- KROK 2 – Do stejné pánve vyklopte černé fazole, přidejte zbylou limetkovou šťávu a hodně koření. Fazole na pánvi promíchejte, aby se prohřály a vstřebaly všechny chutě směsi fajita, a poté vmíchejte koriandr.
- KROK 3 – Tortilly ohřejte v mikrovlnné troubě nebo v klasické troubě a pak je zabalte, aby se nevysušily. Tortilly servírujte se směsí fajita, fazolemi, avokádem a zakysanou smetanou, aby si každý přišel na své.