Vynikající chilli nemusí nutně obsahovat maso. Důkazem je náš snadný recept, díky kterému si připravíte výborné vegetariánské chilli, které zachutná nejen vegetariánům.
Příprava
- Příprava: 15 minut
- Vaření: 1 hodina
- Celkem: 1 hodina 15 minut
Ingredience
- 1 lžíce olivového oleje
- ½ střední cibule, nakrájené nadrobno
- 2 bobkové listy
- 1 lžička mletého kmínu
- 2 lžička sušeného oregana
- 1 lžička soli
- 2 stonky celeru, nakrájené
- 2 zelené papriky, nakrájené na kousky
- 2 jalapeňo papričky, nakrájené na kousky
- 3 stroužky česneku, nasekané
- 2 plechovky nasekaných zelených chilli papriček
- 2 balíčky vegetariánských burgerů
- 3 plechovky krájených loupaných rajčat
- ¼ šálku chilli v prášku
- 1 lžička mletého černého pepře
- 1 plechovka fazolí
- 1 plechovka cizrny
- 1 plechovka černých fazolí
- 1 plechovka kukuřice
Postup
- Olivový olej rozehřejte ve velkém hrnci na mírném ohni. Vmíchejte cibuli a ochuťte ji bobkovými listy, kmínem, oreganem a solí. Vařte a míchejte, dokud cibule nezměkne, pak vmíchejte celer, zelené papriky, papričky jalapeňo, česnek a zelené chilli papričky.
- Když je zelenina prohřátá, vmíchejte vegetariánské hamburgery nakrájené na kousky. Snižte teplotu na minimum, hrnec přikryjte a 5 minut povařte.
- Do hrnce vmíchejte rajčata. Ochuťte mletým chilli a pepřem. Vmíchejte fazole, cizrnu a černé fazole. Přiveďte k varu, snižte teplotu na minimum a vařte 45 minut. Vmíchejte kukuřici a 5 minut před podáváním pokračujte ve vaření.