Tento recept na zeleninovou kormu je snadné vegetariánské kari. Je bohaté, krémové, jemně kořeněné a velmi aromatické.
Příprava
- Příprava: 25 minut
- Vaření: 30 minut
- Celkem: 55 minut
- Počet porcí: 4
Ingredience
- 1 a ½ lžíce rostlinného oleje
- 1 malá cibule nakrájená na kostičky
- 4 stroužky česneku, mleté
- 1 lžička mletého čerstvého kořene zázvoru
- 4 mrkve nakrájené na kostičky
- 2 brambory nakrájené na kostičky
- 1 plechovka rajčatové omáčky
- 3 lžíce mletých nesolených kešu oříšků
- 1 čerstvá paprička jalapeňo, zbavená semínek a nakrájená na plátky
- 1 a ½ lžíce kari
- 2 lžičky soli
- 1 šálek husté smetany
- 1 šálek mraženého zeleného hrášku
- ½ zelené papriky, nakrájené na kousky
- ½ červené papriky, nakrájené na kousky
- 1 svazek čerstvého koriandru na ozdobu
Postup
- Na pánvi rozehřejte olej na středním plameni.
- Přidejte cibuli. Vařte a míchejte, dokud nezměkne, asi 2 až 3 minuty.
- Vmíchejte česnek a zázvor. Vařte a míchejte, dokud se nerozvoní, asi 1 minutu.
- Vmíchejte mrkev, brambory, rajčatovou omáčku, kešu a jalapeño.
- Dochuťte kari a solí.
- Vařte a míchejte, dokud brambory nezměknou, asi 10 minut.
- Vmíchejte smetanu, hrášek, zelenou a červenou papriku, snižte teplotu na minimum, přiklopte a vařte 10 minut.
- Při podávání ozdobte koriandrem.