Tyto vafle snadno připravíte z několika základních surovin během 30 minut. Podávejte nasladko, případně naslano například s houbami nebo rajčaty.
Ingredience
- 2 hrnky hladké mouky
- 2 lžíce krystalového cukru
- 1 lžíce kypřicího prášku
- 1/2 lžičky soli
- 1/4 lžičky jedlé sody
- 1 a 3/4 hrnku neslazeného rostlinného mléka, nejlépe plnotučného ovesného mléka
- 1/4 hrnku rozpuštěného kokosového oleje
- 1 lžička vanilkového extraktu
- Rozpuštěný kokosový olej na vaflovač
Postup
- Do velké mísy dejte 2 hrnky hladké mouky, 2 lžíce krystalového cukru, 1 lžíci prášku do pečiva, 1/2 lžičky soli a 1/4 lžičky jedlé sody a prošlehejte je.
- Přidejte 1 a 3/4 hrnku rostlinného mléka, 1/4 hrnku rozpuštěného kokosového oleje a 1 lžičku vanilkového extraktu. Míchejte, dokud se směs nespojí a už v ní nejsou velké hrudky.
- Rozehřejte vaflovač na vysoký nebo středně vysoký výkon a potřete ho rozpuštěným kokosovým olejem.
- Vlijte těsto do vaflovače a pečte, dokud nebude vafle zlatohnědá. Pokračujte se zbývajícím těstem a před každou novou dávkou znovu vytřete kokosovým olejem.
- Podávejte teplé nebo při pokojové teplotě.