Na 1 dávku (cca 18 kuliček) budete potřebovat:
- 250 g kešu ořechů
- 200 g kakaového másla
- 25 g holandského kakaa
- 6 polévkových lžic javorového sirupu
- 3 kávové lžičky mleté skořice
- špetka soli
- 1 vanilkový lusk
- hrst pekanových ořechů
Postup:
- Kešu ořechy namočte na 3-4 hodiny do vlažné vody, aby změkly.
- Kakaové máslo rozehřejte.
- Slijte vodu s ořechů a ořechy přendejte do food procesoru nebo mixovací nádoby od robotu.
- Přidejte rozehřáté kakaové máslo, holandské kakao, javorový sirup, 1 kávovou lžičku skořice, sůl a zrníčka z vanilkového lusku a rozmixujte do hladké nebo téměř hladké hmoty.
- Kakaovou hmotu přendejte do misky a dejte vychladit do lednice na 1 hodinu.
- Pekanové ořechy nasekejte nadrobno a v hlubokém talíři je smíchejte se zbylou skořicí.
- Z kakaové hmoty tvořte kuličky, které obalte v oříšcích a skořici.
- Uchovávejte v lednici a podávejte vychlazené.
Jaké má principy rostlinná veganská strava zodpoví uvedený odkaz na web www.vegan.cz.