stihlejsi_jednohubky_z-kornbagety-1024x729-8878120

Léto znamená také různé oslavy nebo párty a na to je potřeba mít dostatek receptů, abyste se jako hostitelé měli čím blýsknout a také své hosty překvapit. Já v létě miluji různé saláty, obložené bagetky, bruschetty, zeleninové či olivové tapenády a podobně. Prostě všechno co nejlehčí jak na přípravu, tak na strávení.

Nicméně, abyste si připravili tyto vegan caprese bagetky, rozhodně nemusíte na žádnou párty čekat. Skvělé jsou na svačinu či lehkou večeři.

Na 15 kousků budete potřebovat:

  • 3/4 dlouhé celozrnné bagety (o váze 250 g)
  • 200 g bílého tofu
  • 2 bio rajčata
  • půlka akováda ready to eat
  • několik lístků bazalky dle chuti – alespoň 6
  • olivový olej
  • sůl
  • balsamikový krém

Postup:

  1. Tofu, rajčata i avokádo (zbavené slupky) nakrájejte na tenké plátky.
  2. Bagetu nakrájejte také na cca centimetrové kousky.
  3. Bazalku nakrájejte na proužky.
  4. Kousky bagety dejte na talíř a pokapejte je trochou olivového oleje.
  5. Na plátky bagety nyní dejte plátky tofu a poté rajče. Plátky rajčete nyní posolte a na rajče dejte avokádo.
  6. Na avokádo dejte pár proužků bazalky a nakonec vše pokapejte balsamikovým krémem.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang