Tento vařený pokrm z mořských plodů je starý recept, který se skvěle hodí pro rodinná setkání. Je dobrý, zábavný a úklid je snadný. Nejlépe se připravuje venku a podává na piknikovém stole pokrytém 4 až 5 vrstvami novin. Vše vyjměte z hrnce, nechte okapat a rozprostřete doprostřed stolu.
Shromážděte všechny kolem a vychutnejte si hostinu. Až se všichni dosyta nají, posbírejte zbytky (pokud nějaké jsou), všechny zbytky dejte doprostřed stolu, srolujte kolem nich noviny a vyhoďte je do koše. Umyjte jeden hrnec a úklid je hotový. Bavte se a užívejte si.
Ingredience
- 2270 g nových červených brambor
- 1360 g klobásy, nakrájené na centimetrové kousky
- 1 láhev (237 ml) tekutého koření na vaření krevet a krabů
- sůl podle chuti
- 12 klasů čerstvé kukuřice
- 4 citrony, rozpůlené
- 1 lžíce nakrájené zelené chilli papričky nebo podle chuti
- 4,5 kg středně velkých krevet – oloupaných a zbavených jadérek
- 12 modrých krabů, očištěných
Postup
- Naplňte velký, čtyřiceti litrový hrnec do poloviny vodou.
- Přiveďte vodu k varu.
- Přidejte brambory, klobásu, koření na vaření korýšů a sůl.
- Vařte, dokud nejsou brambory napůl uvařené.
- Vmíchejte kukuřici, citrony a chilli papričku.
- Vařte dál, dokud zelenina nezměkne.
- Vypněte oheň.
- Vmíchejte krevety a kraby.
- Hrnec přikryjte a nechte odstát, dokud krevety nezrůžoví a krabí maso nebude neprůhledné a vločkovité, 10 až 15 minut.
- Zeleninu a korýše vyjměte z hrnce a nechte je dobře okapat.
- Ihned podávejte.