Recept na vařené mořské plody

Hlavní jídlaKrevetyMořské plodyRaci a krabiUzeniny

Tento vařený pokrm z mořských plodů je starý recept, který se skvěle hodí pro rodinná setkání. Je dobrý, zábavný a úklid je snadný. Nejlépe se připravuje venku a podává na piknikovém stole pokrytém 4 až 5 vrstvami novin. Vše vyjměte z hrnce, nechte okapat a rozprostřete doprostřed stolu.

Shromážděte všechny kolem a vychutnejte si hostinu. Až se všichni dosyta nají, posbírejte zbytky (pokud nějaké jsou), všechny zbytky dejte doprostřed stolu, srolujte kolem nich noviny a vyhoďte je do koše. Umyjte jeden hrnec a úklid je hotový. Bavte se a užívejte si.

Ingredience

  • 2270 g nových červených brambor
  • 1360 g klobásy, nakrájené na centimetrové kousky
  • 1 láhev (237 ml) tekutého koření na vaření krevet a krabů
  • sůl podle chuti
  • 12 klasů čerstvé kukuřice
  • 4 citrony, rozpůlené
  • 1 lžíce nakrájené zelené chilli papričky nebo podle chuti
  • 4,5 kg středně velkých krevet – oloupaných a zbavených jadérek
  • 12 modrých krabů, očištěných

Postup

  1. Naplňte velký, čtyřiceti litrový hrnec do poloviny vodou.
  2. Přiveďte vodu k varu.
  3. Přidejte brambory, klobásu, koření na vaření korýšů a sůl.
  4. Vařte, dokud nejsou brambory napůl uvařené.
  5. Vmíchejte kukuřici, citrony a chilli papričku.
  6. Vařte dál, dokud zelenina nezměkne.
  7. Vypněte oheň.
  8. Vmíchejte krevety a kraby.
  9. Hrnec přikryjte a nechte odstát, dokud krevety nezrůžoví a krabí maso nebude neprůhledné a vločkovité, 10 až 15 minut.
  10. Zeleninu a korýše vyjměte z hrnce a nechte je dobře okapat.
  11. Ihned podávejte.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang