Tento jednoduchý recept na vánoční salát nahrazuje majonézu uzeným tofu. Je zdravější, a také rychlejší na přípravu.
Ingredience
- 2 ks uzeného tofu
- 500 g brambor
- 300 ml řepkového oleje
- 300 ml sojového nápoje
- nakládané kyselé okurky (cca 4 ks)
- 1 ks cibule
- 5 lžic mraženého hrášku
- 2 lžíce kremžské hořčice
- 1 citron
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky pepře
- 300 ml vody
Postup
- Brambory uvaříme ve slupce a necháme půl hodiny vychladnout.
- Ještě teplé brambory očistíme a nakrájíme na malé kostičky. Uzené tofu také nakrájíme na malé kostičky.
- Přidáme nakrájenou cibulku a kyselé okurky, přisypeme hrášek, sůl a pepř a pak promícháme.
- Sojový nápoj smícháme s řepkovým olejem a citronovou šťávou a následně vlijeme do salátu.
- Na závěr dochutíme hořčicí.