Chantilly krém je sladší verze šlehačky. Je hladký a sytý a použijte jej na dezertech místo klasické šlehačky.
Ingredience
- ½ vanilkového lusku
- 1 hrnek smetany ke šlehání
- 2 lžíce moučkového cukru
- ½ lžičky vanilkového extraktu
Postup
- Vanilkový lusk podélně rozřízněte špičkou ostrého nože. Držte lusk otevřený a plochou stranou nože vyškrábněte z každé poloviny semínka. Semínka přendejte do velké mísy a lusk dejte stranou. (Můžete ho vložit do nádoby s cukrem a vyrobit si doma vlastní vanilkový cukr).
- Vanilková semínka zalijte smetanou, přidejte cukr a vanilkový extrakt. Smetanu šlehejte elektrickým mixérem, dokud se netvoří měkké špičky, 3 až 5 minut. Přikryjte ji fólií a nechte chladit, dokud nebude připravena k podávání.
TIP: Místo vanilkového extraktu můžete vyzkoušet i mandlový.