Recept na vanilkový krém chantilly

Krémové dortyKrémy, polevy a náplně

Chantilly krém je sladší verze šlehačky. Je hladký a sytý a použijte jej na dezertech místo klasické šlehačky.

Ingredience

  • ½ vanilkového lusku
  • 1 hrnek smetany ke šlehání
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • ½ lžičky vanilkového extraktu

Postup

  1. Vanilkový lusk podélně rozřízněte špičkou ostrého nože. Držte lusk otevřený a plochou stranou nože vyškrábněte z každé poloviny semínka. Semínka přendejte do velké mísy a lusk dejte stranou. (Můžete ho vložit do nádoby s cukrem a vyrobit si doma vlastní vanilkový cukr).
  2. Vanilková semínka zalijte smetanou, přidejte cukr a vanilkový extrakt. Smetanu šlehejte elektrickým mixérem, dokud se netvoří měkké špičky, 3 až 5 minut. Přikryjte ji fólií a nechte chladit, dokud nebude připravena k podávání.

TIP: Místo vanilkového extraktu můžete vyzkoušet i mandlový.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang