Hovězí maso, cibuli, papriku a americký sýr zabalte do obalů na vaječné rolky a usmažte je do křupava a dozlatova. Vzniknou Vám vynikající vajíčkové závitky.
Ingredience
- 455 g mletého hovězího masa
- 1 lžíce worcestrové omáčky
- ½ lžičky soli
- ½ lžičky mletého černého pepře
- 2 lžíce másla
- 1 středně velká žlutá cibule, nakrájená nadrobno
- ½ střední zelené papriky, nakrájené na kousky
- 24 obalů na vaječné rolky
- 12 plátků amerického sýra, rozkrojených na polovinu
- ¾ šálku rostlinného oleje na smažení
Recept je na 24 porcí.
Postup
- Hovězí maso vařte na velké pánvi na středním plameni a jemně ho rozdělte na kousky velikosti hrášku, dokud nezhnědne, 5 až 7 minut.
- Jemně vmíchejte worcestrovou omáčku, sůl a pepř a přendejte směs do mísy.
- Na stejné pánvi na středním ohni rozpusťte máslo.
- Přidejte cibuli a papriku.
- Vařte a míchejte, dokud nezprůsvitní, 5 až 7 minut.
- Vraťte hovězí směs na pánev a promíchejte.
- Odstavte z ohně a nechte mírně vychladnout, asi 10 minut.
- Obaly na vaječné rolky položte na rovnou plochu.
- Na každý obal položte 1/2 plátku amerického sýra a na něj asi 3 lžíce náplně.
- Levý spodní roh přetáhněte přes náplň nahoru a obě strany přeložte, přičemž okraje navlhčete vodou.
- Pevně srolujte.
- Velkou pánev naplňte asi 1 cm oleje.
- Zahřejte ji na středně vysoké teplotě.
- V dávkách po 3 až 4 osobách smažte vaječné závitky ze všech stran dohněda, 3 až 4 minuty.
- Nechte je okapat na talíři vyloženém papírovou utěrkou.