Recept na dokonalou čínskou polévku z vaječného kapání, která vám určitě bude chutnat.
Příprava
- Příprava: 5 minut
- Doba vaření: 5 minut
- Celkem: 10 minut
- Počet porcí: 1
Ingredience
- 1 šálek kuřecího vývaru
- 1/4 lžičky sójové omáčky
- 1/4 lžičky sezamového oleje
- 1 lžička kukuřičného škrobu (volitelné)
- 2 lžičky vody (volitelné)
- 1 rozšlehané vejce
- 1 kapka žlutého potravinářského barviva (volitelné)
- 1/8 lžičky soli (volitelné)
- 1/2 lžičky mletého bílého pepře (volitelné)
- 1 lžička nasekané čerstvé pažitky
Postup
- V malém hrnci smícháme kuřecí vývar, sójovou omáčku a sezamový olej a přivedeme k varu.
- Rozmícháme kukuřičný škrob s vodou, aby se rozpustil. Vlijeme ho do vroucího vývaru.
- Opatrně mícháme a potom přiléváme vejce a žluté potravinářské barvivo. Dochutíme solí a pepřem.
- Před podáváním posypeme pažitkou.