Máte potíže s přípravou dokonalých vajec naměkko s tekutým středem? Stačí postupovat podle našeho spolehlivého receptu.
Ingredience
- 2 vejce
Postup
- Středně velký hrnec naplňte vodou a přiveďte k varu.
- Ujistěte se, že vejce nejsou čerstvě vyndaná z lednice. Když budou mít vejce pokojovou teplotu, bude to pro ně menší šok, až se dostanou do horké vody, a proto je menší pravděpodobnost, že prasknou.
- Před vařením můžete také použít píchátko na vejce a udělat do každého vejce velmi malou dírku, což také sníží pravděpodobnost, že v horku praskne.
- Vejce pomalu spouštějte do vody pomocí lžíce. Nastavte časovač na 4-5 minut pro tekutější žloutek nebo na 6-7 minut pro vejce nahniličko.
- Pokud vejce přidáváte do salátu, ponořte ho do mísy se studenou vodou, jakmile se časovač vypne. Tím zastavíte jejich vaření a rychle zchladíte skořápky, abyste je mohli oloupat.