Tyto vaječné závitky můžete naplnit vepřovým masem, mleté hovězí masem, nakrájenými krevety, rýžovými nudlemi a zeleninou. Můžete je dokonce proměnit v dezert. Naplňte je čokoládovou nebo banánovou náplní, nebo třeba i jablíčky.
Příprava
- Příprava: 10 minut
- Vaření: 5 minut
- Marinování: 15 hodin
- Celkem: 16 hodin 45 minut
- Počet porcí: 4 porce
Ingredience na vajíčkové závitky se sýrem
- 1 lžíce rostlinného oleje
- 1 cibule nakrájená nadrobno
- 500 g nakrájené maso na kostičky
- 400 g vaječných závitků
- 4 plátky sýra rozkrojených na polovinu
- 2 šálky oleje na smažení
- ¼ šálku kečupu
Postup
- Rozpalte pánev se lžící oleje na středním plameni.
- Přidejte cibuli a vařte a míchejte, dokud cibule nebude průsvitná, asi 5 minut.
- Do pánve přidáme kousky masa
- Vařte a míchejte, dokud maso nezrůžoví, asi 10 minut.
- Odstavte z ohně a dejte stranou.
- Na rovnou plochu rozložte vaječné závitky a na každý položte polovinu plátku sýra.
- Na každý plátek sýra navrstvěte stejné množství uvařené směsi.
- Srolujte závitky podle návodu na obalu, okraje utěsněte a v případě potřeby navlhčete vodou.
- Na velké pánvi rozehřejte zbytek oleje.
- V rozpáleném oleji smažte závitky ze všech stran dozlatova, asi 5 minut.
- Vyjměte je a nechte okapat na papírových utěrkách.
- Podávejte teplé s kečupem na namáčení.