Tyto vydatné snídaňové sendviče jsou plné ingrediencí oblíbených ve středomořské kuchyni, včetně fety, rajčat a špenátu.
Příprava
- Příprava: 5 minut
- Přídavný čas: 15 minut
- Celkem: 20 minut
- Počet porcí: 4
Ingredience
- 4 vícezrnné sendvičové chleby
- 4 lžičky olivového oleje
- 1 lžíce čerstvého rozmarýnu nebo 1/2 lžičky sušeného rozmarýnu, rozdrceného
- 4 vejce
- 2 šálky čerstvých listů baby špenátu
- 1 střední rajče nakrájené na 8 tenkých plátků
- 4 lžíce sýra feta se sníženým obsahem tuku
- ⅛ lžička košer soli
- čerstvě mletý černý pepř
Postup
- Předehřejte troubu na 190 °C.
- Rozdělte sendvičové plátky a řezné strany potřete 2 lžičkami olivového oleje.
- Položte je na plech a opékejte v troubě asi 5 minut nebo dokud nejsou okraje světle hnědé a křupavé.
- Mezitím na velké pánvi rozehřejte zbývající 2 lžičky olivového oleje a rozmarýn na středním plameni.
- Do pánve rozbijte jedno vejce po druhém.
- Vařte asi 1 minutu nebo dokud bílky neztuhnou, ale žloutky jsou stále tekuté.
- Žloutky rozbijte stěrkou.
- Obraťte vejce a smažte je na druhé straně, dokud nejsou hotová.
- Odstavte z ohně.
- Spodní poloviny opečených sendvičových plátků položte na čtyři servírovací talíře.
- Na talíře rozdělte špenát. Na každý dejte dva plátky rajčat, vejce a 1 lžíci sýra feta.
- Posypte solí a pepřem.
- Navrch položte zbývající tenké půlky sendvičů.