Tyto muffiny jsou inspirované klasickou vaječnou frittatou. Připravte si je k snídani, nebo jako svačinu do školy.

Ingredience

  • 8 velkých vajec
  • ⅓ hrnku neslazeného mandlového mléka
  • 1 stroužek česneku, mletý
  • ¼ lžičky dijonské hořčice
  • ½ lžičky mořské soli
  • Čerstvě mletý černý pepř
  • 2 až 4 lžíce nasekaného čerstvého kopru
  • 2 malé listy kapusty, jemně nastrouhané
  • 1 hrnek rozpůlených cherry rajčátek
  • ¼ hrnku šalvěje
  • ⅓ hrnku rozdrobené fety

Postup

  1. Předehřejte troubu na 180 °C a vymažte nepřilnavou formu na muffiny olivovým olejem.
  2. Ve velké míse rozšlehejte vejce, mléko, česnek, dijonskou hořčici, většinu kopru (trochu si nechte na ozdobu), sůl a pepř.
  3. Na dno každého košíčku na muffiny nalijte jen trochu vaječné směsi. Do každého košíčku rozdělte kapustu, rajčata, šalotku a fetu a nahoru nalijte zbývající vaječnou směs.
  4. Pečte 20 až 22 minut nebo dokud vejce neztuhnou. Podle chuti osolte a opepřete a ozdobte zbylým koprem.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang