Snídaňové burrito je skvělá volba na začátek dne, protože obsahuje velké množství bílkovin. Jako zdravější alternativu použijte celozrnné tortilly, vynechejte slaninu, snižte množství sýra a přidejte zeleninu. Můžete si je připravit i do zásoby do mrazáku a pak jen odebírat dle potřeby.
Ingredience
- 12 proužků nakrájené slaniny
- 12 velkých vajec
- 1/2 lžičky soli
- 1/4 lžičky pepře
- 10 tortill, ohřátých
- 1 a 1/2 hrnku strouhaného sýra čedar
- 4 jarní cibulky nakrájené na tenké plátky
Postup
- Ve velké litinové nebo jiné těžké pánvi opečte slaninu do křupava a nechte ji okapat na papírových utěrkách. V pánvi nechte asi 2 lžíce výpeku.
- Rozšlehejte vejce, sůl a pepř. Rozpalte pánev na středním plameni a vlijte vaječnou směs. Smažte a míchejte, dokud vejce nezhoustnou a už nejsou tekutá, poté sundejte z ohně.
- Na střed každé tortilly dejte asi 1/4 hrnku vaječné směsi, posypte sýrem, slaninou a jarní cibulkou.
- Srolujte do tvaru burritos a podávejte.