Vyzkoušejte tento recept na vaječnou pomazánku (nejen) na sendviče s řeckým jogurtem místo majonézy a trochou nakrájeného celeru pro křupavou chuť. Toto je skvělý recept na využití přebytečných natvrdo uvařených vajec.
Příprava
- Příprava: 5 minut
- Vaření: 15 minut
- Celkem: 20 minut
Porce: 4 sendviče
Ingredience
- 6 velkých vajec
- 1 řapíkatý celer (nakrájený nadrobno)
- ¼ kelímku řeckého jogurtu
- 2 lžíce majonézy
- ½ lžičky dijonské hořčice
- ¼ lžičky mořské soli
- ⅛ lžička mletého černého pepře
- nakrájená nakládaná červená cibule (na ozdobu)
- pita nebo chléb (k podávání)
- hlávkový salát (k podávání)
Postup
Vejce vložíme do hrnce a zalijeme je asi centimetrem studené vody. Postavte na silný oheň a přiveďte k varu. Jakmile se vaří, vypněte oheň, hrnec přikryjte pokličkou a nechte 10 minut odstát. Vejce vyjměte z horké vody a vložte je do vody ledové. Nechte 5 minut odstát. Oloupejte je.
Vejce nastrouhejte na struhadle nebo je nakrájejte nožem. Ve velké míse smíchejte majonézu, řecký jogurt, celer, hořčici, sůl a pepř. Ochutnejte a dochuťte. Jemně vmíchejte nastrouhaná či nasekaná vejce. Při podávání položte na chléb list hlávkového salátu a poté přetřete vaječnou pomazánkou. Ozdobte nakládanou červenou cibulí.