Vyzkoušejte tento recept na vaječnou pomazánku (nejen) na sendviče s řeckým jogurtem místo majonézy a trochou nakrájeného celeru pro křupavou chuť. Toto je skvělý recept na využití přebytečných natvrdo uvařených vajec.

Příprava

  • Příprava: 5 minut
  • Vaření: 15 minut
  • Celkem: 20 minut

Porce: 4 sendviče

Ingredience

  • 6 velkých vajec
  • 1 řapíkatý celer (nakrájený nadrobno)
  • ¼ kelímku řeckého jogurtu
  • 2 lžíce majonézy
  • ½ lžičky dijonské hořčice
  • ¼ lžičky mořské soli
  • ⅛ lžička mletého černého pepře
  • nakrájená nakládaná červená cibule (na ozdobu)
  • pita nebo chléb (k podávání)
  • hlávkový salát (k podávání)

Postup

Vejce vložíme do hrnce a zalijeme je asi centimetrem studené vody. Postavte na silný oheň a přiveďte k varu. Jakmile se vaří, vypněte oheň, hrnec přikryjte pokličkou a nechte 10 minut odstát. Vejce vyjměte z horké vody a vložte je do vody ledové. Nechte 5 minut odstát. Oloupejte je.

Vejce nastrouhejte na struhadle nebo je nakrájejte nožem. Ve velké míse smíchejte majonézu, řecký jogurt, celer, hořčici, sůl a pepř. Ochutnejte a dochuťte. Jemně vmíchejte nastrouhaná či nasekaná vejce. Při podávání položte na chléb list hlávkového salátu a poté přetřete vaječnou pomazánkou. Ozdobte nakládanou červenou cibulí.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang