Je to tu – poslední den v roce. Za sebe říkám – díky bohu. A ze srdce doufám, že ten další bude už jenom lepší (ze dna se přece logicky musí nahoru, že?) a že nás všechny čeká spousta příjemných zážitků a událostí. Prostě musí. Posledním letošním receptem jsem si osladila život už teď a vy ho můžete využít třeba k první novoroční snídani, protože co je víc, než vafle, no ne?
Budete potřebovat
- 1,5 hrnku polohrubé mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- 0,5 lžičky jedlé sody
- 0,5 lžičky soli
- 1/4 hrnku cukru krupice
- 1/3 hrnku oleje (nebo rozpuštěného másla)
- 2 vejce
- 3/4 hrnku podmáslí
- 1 balení borůvek
- perník ke strouhání
- 3 polévkové lžíce třtinového cukru
- 1 balení mascarpone
- 3 lžíce bílého jogurtu
- 1 vanilkový lusk
- 4 polévkové lžíce moučkového cukru
Postup
- Ušleháme vejce s olejem a podmáslím.
- Rozpůlíme vanilkový lusk a přidáme zrníčka z 1 poloviny.
- Mouku prosijeme společně s práškem do pečiva, sodou, solí a cukrem.
- Poté zašleháme s první směsí.
- Rozehřejeme vaflovač a lehce ho vytřeme olejem.
- Vafle pečeme do zlatova.
- Borůvky omyjeme a v menším kastrůlku zahřejeme na plotně.
- Přidáme cukr a nastrouháme perník – množství podle toho, jak moc ho mate rádi.
- Mascarpone ušleháme s jogurtem, moučkovým cukrem a druhou půlkou zrníček z vanilkového lusku.
- Na každou vafli dame borůvky a lžíci nebo 2 mascarpone.
Redakce Receptik.cz