Speciální vybavení, které budete k tomuto receptu potřebovat, je udírna.
Příprava
- Příprava: 5 minut
- Doba uzení: 90 minut
- Počet porcí: 12
- Náročnost: Snadné
Ingredience
- 2 filety z lososa včetně kůže
Na marinádu
- 250 ml sójové omáčky
- 125 ml olivového oleje
- 8-10 jemně nasekaných stroužků česneku
- 1 ks jemně nasekaného zázvoru
- 2 lžíce cukru
- 1 rozčtvrcený citrón
Postup
- Filety z lososa důkladně umyjeme a vložíme do pánve.
- Ve velké míse smícháme sójovou omáčku, olivový olej, česnek, zázvor a cukr a dobře promícháme. Filety přelijeme marinádou a dáme na 4-6 hodin do ledničky.
- Vložíme lososa do udírny a udíme 60-90 minut nebo dokud se ryba pěkně „nerozplácne“. Pokud je ryba bez kůže, připravujeme ji na fólii.
- Podáváme s čerstvě vymačkanou citrónovou šťávou.