
Příprava v pomalém hrnci je velmi snadná. Podávejte s dresinkem z ranečku nebo s modrým sýrem.
Příprava
- Příprava: 5 minut
- Vaření: 4 hodiny 30 minut
- Celkem: 4 hodiny 35 minut
- Počet porcí: 8 porcí
Ingredience
- 1 láhev pálivé pepřové omáčky
- ½ šálku másla
- 2 lžíce worcestrové omáčky
- 2 lžičky sušeného oregana
- 2 lžičky granulované cibule
- 2 lžičky granulovaného česneku
- 1,8 kg kuřecích křídel
- ½ šálku másla
- 1 láhev pálivé pepřové omáčky
Postup
- V hrnci na mírném ohni smíchejte 1 láhev pálivé pepřové omáčky, 1/2 šálku másla, worcesterskou omáčku, oregano, granulovanou cibuli a granulovaný česnek.
- Přiveďte směs k varu.
- Snižte teplotu na minimum a vařte 5 minut.
- Vložte kuřecí křídla do pomalého hrnce a přelijte je směsí omáčky.
- Vařte 2 hodiny na vysokém stupni.
- Snižte teplotu na nízkou a vařte další 2 hodiny.
- Předehřejte troubu na 200 °C.
- Vymažte několik plechů na pečení.
- Křídla rozložte na připravené plechy a pečte v předehřáté troubě, dokud nejsou křupavá a zhnědlá, asi 30 minut.
- V malém hrnci rozpusťte 1/2 šálku másla s 1 lahví pepřové omáčky a vařte do zhoustnutí, asi 20 minut.
- Těsně před podáváním potřete křídla omáčkou.