Vyzkoušejte variantu receptu na ovesné sušenky obohacenou o malinový džem, který je příjemně zvláční.
Ingredience
- 1 hrnek hladké mouky
- 1 šálek ovesných vloček
- ½ šálku světlého hnědého cukru
- ¼ lžičky jedlé sody
- ⅛ lžička soli
- ½ šálku změklého másla
- ¾ šálku malinového džemu bez semínek
Postup
- Předehřejte troubu na 175 °C. Vyložte formu na pečení alobalem a ten vymažte.
- Ve velké míse smíchejte mouku, ovesné vločky, hnědý cukr, jedlou sodu a sůl. Rukama nebo mixérem vmíchejte máslo, abyste vytvořili drobivou směs.
- Na dno připravené formy natlačte 2 hrnky ovesné směsi. Rozetřete džem kousek od okraje. Nahoru nasypte zbývající drobenkovou směs; lehce ji přitlačte k džemu.
- Pečte v předehřáté troubě, dokud lehce nezhnědne, 35 až 40 minut. Před krájením tyčinek nechte vychladnout.