Recept na nepečené čokoládové tyčinky s arašídovým máslem

DezertyDezerty, zákusky a poháryMoučníkyNepečené a mražené moučníkySnacky
tycinky-s-arasidovym-maslem

Arašídové máslo nebo-li burákové máslo je vynikajícím a chutným zdrojem bílkovin. Připravte si s námi lahodné nepečené sladké tyčinky s arašídovým máslem a čokoládou.

Příprava

  • Příprava: 10 minut
  • Celkem: 10 minut

Ingredience na korpus

  • Olej ve spreji
  • 24 ks čokoládových sušenek
  • 3 lžíce nesoleného másla, rozpuštěné
  • 110 g polosladkých čokoládových kousků, rozpuštěné

Ingredience na náplň

  • 110 g sýra typu Philadelphia
  • 1/2 šálku krémového přírodního arašídového másla
  • 1/2 šálku řeckého jogurtu
  • 2/3 šálku moučkového cukru

Ingredience na posyp

  • 1/4 šálku nasekaných pražených nesolených arašídů
  • Sůl

Postup

  1. Vyložte čtvercovou formu fólií tak, aby ze dvou stran přesahovala, a lehce ji potřete sprejem na vaření. Sušenky zpracujte v kuchyňském robotu, dokud nebudou jemně namleté.
  2. Přidejte rozpuštěné máslo a znovu zpracovávejte, dokud se drobky neobalí máslem; přidejte rozpuštěnou čokoládu a zpracovávejte, dokud směs nebude mít strukturu velmi mokrého písku.
  3. Pomocí stěrky vtlačte směs na dno připravené formy, přikryjte ji a dejte do chladničky, zatímco budete připravovat náplň. Vyčistěte mísu kuchyňského robotu.
  4. Do mísy kuchyňského robotu přidejte smetanový sýr, arašídové máslo, jogurt a cukr a zpracujte je dohladka.
  5. Směs nalijte na korpus a uhlaďte stěrkou. Navrch nasypte arašídy a posypte 1/4 lžičky soli. Přikryjte a nechte v chladničce ztuhnout, asi 4 hodiny až přes noc.
  6. Přejeďte nožem po okrajích směsi, aby povolila, pomocí úchytů z fólie ji vyjměte, nakrájejte na 12 tyčinek a podávejte vychlazené.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang