Arašídové máslo nebo-li burákové máslo je vynikajícím a chutným zdrojem bílkovin. Připravte si s námi lahodné nepečené sladké tyčinky s arašídovým máslem a čokoládou.
Příprava
- Příprava: 10 minut
- Celkem: 10 minut
Ingredience na korpus
- Olej ve spreji
- 24 ks čokoládových sušenek
- 3 lžíce nesoleného másla, rozpuštěné
- 110 g polosladkých čokoládových kousků, rozpuštěné
Ingredience na náplň
- 110 g sýra typu Philadelphia
- 1/2 šálku krémového přírodního arašídového másla
- 1/2 šálku řeckého jogurtu
- 2/3 šálku moučkového cukru
Ingredience na posyp
- 1/4 šálku nasekaných pražených nesolených arašídů
- Sůl
Postup
- Vyložte čtvercovou formu fólií tak, aby ze dvou stran přesahovala, a lehce ji potřete sprejem na vaření. Sušenky zpracujte v kuchyňském robotu, dokud nebudou jemně namleté.
- Přidejte rozpuštěné máslo a znovu zpracovávejte, dokud se drobky neobalí máslem; přidejte rozpuštěnou čokoládu a zpracovávejte, dokud směs nebude mít strukturu velmi mokrého písku.
- Pomocí stěrky vtlačte směs na dno připravené formy, přikryjte ji a dejte do chladničky, zatímco budete připravovat náplň. Vyčistěte mísu kuchyňského robotu.
- Do mísy kuchyňského robotu přidejte smetanový sýr, arašídové máslo, jogurt a cukr a zpracujte je dohladka.
- Směs nalijte na korpus a uhlaďte stěrkou. Navrch nasypte arašídy a posypte 1/4 lžičky soli. Přikryjte a nechte v chladničce ztuhnout, asi 4 hodiny až přes noc.
- Přejeďte nožem po okrajích směsi, aby povolila, pomocí úchytů z fólie ji vyjměte, nakrájejte na 12 tyčinek a podávejte vychlazené.