Tento cheesecake se snadno připravuje, při pečení krásně voní a báječně chutná.
Ingredience
- 2 balení změklého smetanového sýra (230 g)
- 1 a ¾ šálku cukru
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1 listové těsto (275 g)
- ½ šálku másla, pokojová teplota
- 1 lžička mleté skořice
- ¼ šálku medu
Postup
- Předehřejte troubu na 175 °C. Vymažte pekáč.
- V míse vyšlehejte smetanový sýr, 1 šálek cukru a vanilkový extrakt dohladka.
- Rozbalte těsto a pomocí válečku vytvarujte každý plát do obdélníku o rozměrech pekáče. Jeden kus vtlačte na dno připravené zapékací misky. Rovnoměrně na něj rozetřete směs smetanového sýra a přiklopte zbývajícím kusem těsta.
- Zbývající 3/4 hrnku cukru, máslo a skořici rozmačkejte vidličkou, dokud se nespojí. Směsí potřete vrchní část těsta.
- Pečte v předehřáté troubě, dokud se těsto nenadýchá a nezíská zlatohnědou barvu.
- Vyjměte z trouby a pokapejte medem. Před rozkrájením nechte těsto na plechu asi 2 hodiny zcela vychladnout.