Tyto rodinné palačinky s vysokým obsahem bílkovin a nízkým obsahem tuku ze 3 ingrediencí mají nadýchanou strukturu a zdravou a jemně sladkou chuť.

Příprava

  • Příprava: 3-5 minut
  • Doba vaření: 10-15 minut
  • Počet porcí: 8 palačinek

Ingredience

  • 1/2 šálku ovesných vloček
  • 1/2 šálku tvarohu
  • 2 velká vejce
  • 1/8 lžičky soli
  • javorový sirup, džem nebo lesní plody na podávání

Postup

  1. Vložíme ovesné vločky, tvaroh, vejce a sůl do mixéru a zpracujeme je při vysokých otáčkách po dobu asi 30 sekund dokud se dobře nespojí.
  2. Rozpálíme velkou pánev s nepřilnavým povrchem na střední teplotu. Po částech přidáváme těsto po dvou lžících a rovnoměrně je od sebe rozdělujeme. Vaříme 2-3 minuty, dokud se palačinky na okrajích nezapečou a na dně nebudou sytě zlatohnědé.
  3. Opatrně palačinky obrátíme tenkou špachtlí a smažíme další 1-2 minuty, dokud nezezlátne i druhá strana.
  4. Přendáme hotovou palačinku na talíř a opakujeme se zbývajícím těstem.

Tipy

  1. Palačinky jsou nejlepší, když se jedí čerstvé a teplé. Nicméně zbylé palačinky můžete skladovat v lednici ve vzduchotěsné nádobě až 5 dní.
  2. Podávejte palačinky s javorovým sirupem, řeckým jogurtem, medem, džemem nebo lesním ovocem.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang