knedli25cc2581ky-001-4994695

Tenhle recept pomůže při rozhodnutí pustit se do přípravy knedlíčků s Nutellou. A jak je známo, Nutella jenavíc jedinečné antidepresivum, které zažene chmury a dny blbec.

Na 2 porce (cca 10 knedlíčků) budete potřebovat:

  • 250 g hrubé mouky
  • 250 g plnotučného tvarohu (já použila ve vaničce)
  • 1 vejce
  • 1/3 lžičky soli
  • Nutella
  • strouhanka podle chuti
  • moučkový cukr podle chuti
  • 50 g másla

Postup

Nutellu dejte do mrazáku a dejte vařit vodu na knedlíky do většího hrnce. Na pánvi na sucho pražte strouhanku, dokud nezezlátne. V misce smíchejte mouku s tvarohem, vejcem a solí. Můžete se pokusit vařečkou, ale nejlepší je to hníst rukou, dokud těsto není tužší konzistence. Pokud by bylo moc tuhé, přidejte trošku mléka, ale nemělo by to být potřeba.

Těsto dejte na 5 minut do lednice a poté z něj rukou odebírejte kousky těsta. Z těsta na dlani udělejte kuličku velikosti o něco menší, než na fotce níže. Poté do kuličky udělejte důlek palcem a kuličku roztáhněte prsty do podoby mističky.

Vyndejte Nutellu z mrazáku a lžičkou odeberte žádané množství a vložte doprostřed mističky z těsta (množství Nutelly je na vás, já dávala asi 2/3 lžičky). Okraje mističky stiskněte prsty k sobě tak, aby těsto bylo zakryté – v téhle fázi to bude vypadat trochu jako měsíček pomeranče. Oba krajní konce stiskněte k sobě a v dlani vyválejte znovu do tvaru kuličky. Jde prostě o to, abyste dostali Nutellu doprostřed knedlíčku a zakryli ji tak, aby při vaření nevytekla ven.

Vytvarujte takto všechny knedlíčky a vložte do vroucí vody. Počkejte až vyplavou na hladinu (cca 5 minut) a vyjměte.

TIP: Pokud nefandíte Nutelle, můzete vyzkoušet kynuté borůvkové knedlíky.

Opraženou strouhanku dejte do menší misky a knedlíčky v ní jeden po druhém obalte. Poté rozpusťte máslo a můžete servírovat – knedlíčky posypte bohatě moučkovým cukrem a polijte rozpuštěným máslem. Mňam – sbíhají se mi sliny, jen na to pomyslím. A navíc, nutellu lze připravit i doma, tady je recept na domácí nutellu. To je teprve ten pravý šmak.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang